Helen door adem

Adem is het meest onderschatte lichaamseigen geneesinstrument.

Van adem naar beter

Het belang van adem behoeft geen uitleg, na enkele minuten zonder adem sterven we. Dit van levensbelang zijnde en levenslange instrument werkt daarom automatisch voor ons. We hoeven er in princiepe niet over na te denken omdat het aangestuurd word via het autonome zenuwstelsel. Toch is adem het enige autonome proces dat we vanuit ons bewustzijn over kunnen nemen en zelf kunnen reguleren. Via deze weg kunnen we dus ons autonome zenuwstelsel min of meer "overrulen".

Adem is in vele eeuwenoude culturen wereldwijd een belangrijk middel voor het verbeteren van gezondheid, zelfregulatie, heling en zelfontwikkeling. In de wereld van yoga wordt de toepassing van adem pranayama genoemd en is intussen ook in het westen al geruime tijd een erkende methodiek. In de afgelopen decenia zijn er op basis van deze oude technieken steeds meer verschillende ademhalingsmethoden ontwikkelt die voor uiteenlopende doelen kunnen worden ingezet.

Nu er binnen het maatschappelijke debat steeds meer doordringt dat veel, zo niet de meeste moderne ziekten (mede) veroorzaakt worden door de psychologische toestand van mensen (psychosomatiek), onstaan er ook steeds meer geneeswijzen die focussen op onderliggende oorzaken, in plaats van symptoombestreiding. Zodra men erkent dat gevoelens, emoties, trauma's en autonome overlevingsmechanismen een belangrijke rol spelen bij het fysieke en geestelijk welzijn, is het dus logisch om juist op deze gebieden verandering na te streven.

Ademwerk is een breed begrip voor geneeswijzen, oefeningen en behandelmethoden die gebaseerd zijn op ademhalingstechnieken. Door middel van ademwerk kan men doeltreffend, zonder invasieve interventies, medicatie of entheogene (geestverruimende) middelen, diep gewortelde patronen, overtuigingen, emoties en trauma's aan het licht brengen. Goede begeleding en een veilige, gecontroleerde omgeving zorgen ervoor dat het zenuwstelsel zelf blokkades kan opsporen, loslaten en zich vervolgens opnieuw kan reguleren. Hierdoor kunnen onderliggende oorzaken permanent veranderen.

 " Ontdek je eigen vermogen om te helen door middel van adem "

DOWNLOADS

OPENINGSTIJDEN

Maandag: gesloten
Dinsdag: 9:00- 18:00 uur
Woensdag gesloten
Donderdag: 9:00 - 18:00 uur
Vrijdag: 9:00 - 18:00 uur
Zaterdag: in overleg
Zondag: gesloten

CONTACTGEGEVENS

Relax in Balance

Madelagehof 2
3833AJ, Leusden
Nederland
Telefoon / SMS / Signal app
+31 (0)6 427 282 97