Contra-indicaties

In sommige gevallen is het niet aan te raden of verantwoord om MER behandelingen uit te voeren.

Safety first

Myofascial Energetic Release is een zeer veilige behandelmethode, maar desondanks zijn er een aantal situaties waar voorzichtigheid geboden is. De gezondheid van mijn cliënten staat altijd voorop en daarom is het noodzaak om goed geïnformeerd te worden over eventuele risico's. Als er daarom sprake is van één van de volgende gevallen is een behandeling helaas niet mogelijk.

Kanker

Tijdens de behandeling van kanker doormiddel van chemo of bestraling is behandeling helaas niet mogelijk. Neem voor nader advies contact op met de behandelend arts.

Hartafwijkingen

In het geval van hartafwijkingen of verhoogd risico op hartfalen is een behandeling meestal helaas niet mogelijk. Neem voor nader advies met contact op met de behandelend arts.

 Huidaandoeningen

Bij besmettelijke huidaandoeningen of in het geval van huidcarcinomen (een vorm van huidkanker), is een behandeling misschien niet mogelijk. Neem vooraf contact op.

 Trombose

Bij actuele of verhoogd risico op trombose, vooral in combinatie met aderverkalking is behandeling helaas niet mogelijk. Door het diepe lichaamswerk nemen de risico's extra toe.

Ziekte

Bij griep, verkoudheid, koorts, luchtweg-infecties is behandeling niet mogelijk. Pas als men minimaal 7 dagen klachtenvrij is na ziekte is behandeling weer mogelijk.

 Vermoeidheid

Bij zware (over)vermoeidheid die invloed heeft op het functioneren is een behandeling niet mogelijk. Het is belangrijk dat men in een redelijk uitgeruste conditie deelneemt aan een behandeling.

 Botbreuken

In het geval van botbreuken of breuken die nog niet of korter dan zes weken zijn hersteld is een behandeling mogelijk niet of alleen aangepast mogelijk. Neem vooraf contact op.

 Artritis

Indien er sprake is van artritis, is het raadzaam om contact op te nemen zodat we kunnen kijken of er mogelijk sprake is van een contra-indicatie, of dat we de behandeling kunnen aanpassen.

 Alcohol & drugs

Het onder invloed zijn van alcohol en/of drugs is niet toegestaan. Ook het consumeren van drugs binnen 24 uur voorafgaand aan de behandeling is een absolute contra-indicatie.

Psychose

Bij ernstige psychologische aandoeningen zoals een psychose is het niet raadzaam om MER sessies te ondergaan. Bij twijfel is het aan te raden een specialist te raadplegen

 Maag-darmzweren

Indien er sprake is van maag- en/of darmzweren, is een behandeling helaas niet mogelijk omdat de behandeling voor overmatige pijn en risico's kan zorgen.

 Zwangerschap

Bij zwangerschap is behandeling in de eerste 12 weken in ieder geval niet mogelijk. Daarna zijn behandelingen, voor zover het fysiek kan, alleen beperkt mogelijk i.v.m. eventuele risico's.


Twijfels?

Raadpleeg dan je behandelend arts of neem contact met mij op.

" Jouw gezondheid en veiligheid staan altijd voorop "

DOWNLOADS

OPENINGSTIJDEN

Maandag: gesloten
Dinsdag: 9:00- 18:00 uur
Woensdag gesloten
Donderdag: 9:00 - 18:00 uur
Vrijdag: 9:00 - 18:00 uur
Zaterdag: in overleg
Zondag: gesloten

CONTACTGEGEVENS

Relax in Balance

Madelagehof 2
3833AJ, Leusden
Nederland
Telefoon / SMS / Signal app
+31 (0)6 427 282 97